El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Salt ha presentat una moció per debatre al ple de dilluns per tal de demanar que s'aturi la reurbanització de la plaça Llibertat prevista dins les accions del darrer any del projecte "Salt 70" per destinar els diners previstos a la finalització del carrer Àngel Guimerà.

La formació que encapçala l'exacalde Jaume Torramadé assenyala que la reforma de la plaça Llibertat planteja diferents dificultats com ara la "seguretat en relació al carrer Major que no preveu mesures de protecció. En aquest sentit, apunten que "no hi ha tanca perimetral prevista o cap mena d'enllumenat, si es té present que és el pas natural dels usuaris de multitud d'equipaments. Al parer del grup municipal de CiU, la rebaixa del nivell de la plaça al carrer encara afavorirà més aquesta sortida cap a la carretera.

Per això, el grup nacionalista considera que que la intervenció més adequada a "Salt 70" ha de servir per "consolidar el procés de rehabilitació i evitar la degradació i/o retrocés dels avenços aconseguits". En aquest sentit, CiU demana el gruix de la inversió serveixi per acabar la reurbanització del carrer Àngel Guimerà entre Pacheco i passeig Marquès de Camps, que "és la fase que ha de finalitzar la reforma del sector".

CiU apunta que es pot millorar la plaça Llibertat amb accions concretes, com canviar l'arbrat, millorar el paviment i substituir el parc infantil, sense haver d'enderrocar la plaça. També planteja crear noves places d'aparcament en carrers propers.