L'assemblea de l'AMPA Montfalgars de Santa Eugènia ha anunciat un principi d'acord amb l'Ajuntament de Girona per solucionar el conflicte de la biblioteca Montfollet. En un comunicat, l'AMPA recorda que l'alcaldessa, Marta Madrenas, va reafirmar en sessió plenària el seu compromís "de mantenir el finançament de la biblioteca Montfollet dins dels pressupostos ordinaris de l'àrea que li pertoca (biblioteques municipals de Girona), a més de garantir els mateixos serveis ja acordats al conveni del 4 de maig de 2012, la seva qualitat i durada".

En aquest sentit, l'AMPA es reunirà amb l'alcadessa demà amb l'objectiu d'obrir la comissió de treball que posi en paper el compromís expressat i d'actualitzar el marc de col·laboració amb l'objectiu de dotar-lo de la continuitat desitjada. No obstant, l'AMPA mantindrà la campanya "La Montfollet no es toca" en forma de recollida de suports i actes informatius "fins a la signatura d'un acord satisfactori per les parts interessades".

Fa una setmana, l'alcaldessa va assegurar en un ple municipal que la biblioteca no perdrà ni un servei i que mantindrà la qualitat. També va assenyalar que si hi ha qualsevol modificació en la gestió de l'equipament, abans es consensuarà amb tothom. Madrenas va explicar que no era cert que l'Ajuntament destinés cada any 16.000 euros a la biblioteca. Va matisar que aquesta xifra era el cost del servei. Sobre això, va explicar que ara aquest cost s'ha rebaixat però que els serveis seran exactament els mateixos perquè els encarregats d'aquest servei rebran menys diners.