Una vuitantena de recreadors van fer reviure ahir la Guerra de Successió a Girona, en una nova edició de les jornades de recreació i divulgació històrica Girona Resisteix!, organitzades per l'Associació Miquelets de Girona amb el suport de l'Ajuntament i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Aquest esdeveniment versa sobre els fets de la Guerra de Successió a la ciutat de Girona entre 1705 i 1713, anys en què es van produir setges reeixits i fracassats tant pel bàndol austriacista com borbònic. Ahir es va recrear un combat urbà en diferents escenaris, com el portal de Sant Cristòfol, la Torre Gironella, els jardins dels Alemanys, el carrer de Rocabertí, la plaça dels Lledoners i la plaça de Sant Domènec. Primer, es va fer la tradicional presentació de les tropes participants a la plaça de la Catedral.

Van participar-hi els Miquelets de Catalunya, Micalets del Regne de València, Moià 1714, Aetas Rationis, Sanguen Honoris, i els amfitrions, Miquelets de Girona, que recreen el regiment d'infanteria de línia de Sant Narcís.

Una de les principals novetats d'aquesta tercera edició de les jornades és el canvi d'ubicació del campament militar del segle XVIII, que s'ha instal·lat al parc de les Ribes del Ter. Allà, s'hi poden veure algunes de les tasques habituals de les tropes: muntatge de cartutxos, instrucció, un concurs d'habilitat de fusellers i un episodi de justícia militar.

En aquesta edició, a més, la recreació recupera el format de dues jornades, amb la novetat que avui al matí hi haurà un combat al Castell de Montjuïc, recreant l'atac borbònic que va partir la fortalesa l'any 1710.