El Govern vol canviar el model de centres d'acollida de menors tutelats per evitar la massificació actual i farà que, a partir del 2018, els centres només puguin acollir com a màxim deu infants. I el centre de menors de Salt serà el primer en reconvertir-se al nou model de gestió. Actualment, el centre acull trenta menors i, segons la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, es "reconvertirà" en pisos a l'entorn que acullin un màxim de deu infants, deixant el centre com a referència. Segons la consellera, aquests tipus de centres "han de canviar". "Els centres estan saturats, al límit, hem de descongestionar-los", ha reblat.

Segons Bassa, es tracta d'aplicar a Catalunya el model de països com Noruega i Suècia per donar un "suport a l'acolliment" i que als centres hi hagi un nombre més reduït de menors. "La saturació actual implica que no pots posar l'infant al centre de l'atenció sinó que ara s'atenen els infants segons els recursos, i això no pot ser", va afirmar.

L'objectiu és fer el canvi de model a partir del gener del 2018 ."No podem dir el nombre de centres que s'obriran, però fem un procés d'ara fins al 2018 per regular-los un a un", ha explicat. Un procés que es farà de forma "gradual i distribuït pel territori", segons ha afegit Ricard Calvo, director general d'Infància i Adolescència.