L'equip de govern de Salt (ERC i IPS-CUP) va assenyalar ahir que en el primer any de mandat han apostat per una "feina discreta" com la clau per solucionar alguns temes encallats i per tirar endavant els diferents projectes previstos. "Busquem més resultats que ressó", va assenyalar ahir el tinent d'alcalde Àlex Barceló (ERC). L'alcalde, Jordi Viñas (ERC), va posar diversos exemples. Un és la solució al conflicte de l'ocupació del bloc de la PAH que s'ha cedit a l'Ajuntament per destinar-lo a lloguer social després de mesos de reunions. També s'ha posat fil a l'agulla a l'Ateneu d'entitats i ja s'ha pactat que la gestió sortirà a concurs públic amb uns criteris concrets. Un altre tema és el projecte per a l'edifici del Gegant del Rec i per a l'Institut Salvador Sunyer. Part de la clau, segons el govern, és tenir clar que "els polítics no són tècnics. Nosaltres som gestors d'àrees i marquem línies polítiques."

Un àmbit on, segons el govern local, s'ha treballat molt és en els temes d'emergència social, sobretot en matèria d'habitatge. A principis d'any es tenien comptabilitzades unes 120 famílies amb necessitat d'habitatge. Des d'aleshores, s'han resolt 48 casos, segon va apuntar el tinent d'alcalde, Ferran Burch (IPS- CUP). S'han obtingut molts pisos gràcies al dret de tempteig i retracte i també amb pactes amb alguns bancs. La creació d'una mesa d'emergència autònoma a Salt que pot fer gestions directament -amb el vistiplau de la Generalitat, però sense haver d'esperar que el govern català faci les tramitacions- també ha ajudat a l'agilització. L'objectiu és "tenir un bon paquet de pisos", va ressaltar l'alcalde.

Ara per ara, el govern està en minoria després que fa un any s'hagués obert l'opció a l'entrada al govern del PSC. Àlex Barceló va explicar que ara mateix "no es descarta" que puguin acabar entrant, però que tampoc hi ha pressa ni ha de passar necessàriament. Barceló va exposar que hi ha bona relació amb els socialistes i que amb minoria sempre es pot obrir més debat i arribar a grans concensos.

Pel que fa a la consulta per desenvolupar el sector sud del municipi, on hi podria haver un Ikea, van explicar que la idea era fer-ho al juny però que per diferents motius s'ha ajornat. "Es farà al més aviat possible i abans d'acabar l'any", van exposar. El vot serà, probablement, només presencial.