El 82% de les 740 persones inscrites als cursos que ofereix l'Oficina del Català a Salt aquest any són estrangers. La resta són catalans (5%) o de la resta de l'Estat (13%). Del total d'inscrits, un 37% són africans, un 29% llatinoamericans, un 8% asiàtics i un 8% de la resta d'Europa. Els inscrits als cursos de català parlen 34 llengües diferents.

Són dades sociolingüístiques dels usuaris de l'Oficina presentades ahir pel Consorci per a la Normalització Lingüística a Salt, un municipi que té un 43% de població immigrant i on, segons la regidora d'Ensenyament, Núria Tió, l'Oficina del Català de Salt és fa necessària. El servei s'ofereix al municpi des de l'any 1990. Aquest any, un 60% d'estudiants són dones i un 40% són homes. La franja d'edat majoritària és de 36 a 45 anys.

Certificat d'acollida

La majoria d'inscrits (63%) estan apuntats en els cursos bàsics, que tal i com ha assenyalat Esther Alemany, en representació del Consorci per a la Normalització Lingüística, són els que donen el dret al certificat d'acollida. També hi ha un 15% més d'inscrits als cursos de nivell de suficiència.