Una prova d'última hora aportada per la defensa va obligar ahir a suspendre el judici previst a l'Audiència Provincial de Girona contra dos acusats de simular un accident a la ciutat per cobrar de l'assegurança. L'acusació particular va reclamar l'ajornament per poder estudiar aquesta nova prova que desconeixa.

Els escrits de qualificació provisional del fiscal indiquen que el 28 de març de 2012, els dos processats van interposar una denúncia contra una tercera persona davant la seva companyia d'assegurances simulant haver patit un accident de trànsit el 6 de gener anterior. Segons van relatar, anaven a bord d'una motocicleta pel carrer Pau Vilà i Dinares de Girona quan, a l'arribar al parc del Migdia van col·lidir amb un vehicle que s'havia saltat el senyal de cediu el pas. L'únic que pretenien, segons el fiscal, era "reclamar indegudament a la companyia" per un accident en el qual no havia participat el cotxe denunciat.

Els acusats van iniciar igualment unes accions civils contra la companyia asseguradora per reclamar la indemnització. El Jutjat de Primera Instància número 3 de Girona va considerar el 17 de desembre de 2012 que havien de percebre 4.358,20 euros pel principal i 1.300 euros pels interessos. Per això, el fiscal considera que van cometre una denúncia falsa i una estafa processal.