La consultora ACHCambre ha presentat recentment l'estudi "Ajuntaments, alcaldes i xarxes socials: Una assignatura pendent" en el qual l'Ajuntament de Girona apareix en segon lloc al rànquing

de l'Estat pel que fa a penetració a les xarxes socials. Només Barcelona supera la capital gironina. Girona ha impulsat molt, en els darrers cinc anys la presència a totes les xarxes socials.

Segons aquest estudi, tres capitals catalanes lideren la llista: Barcelona (183%), Girona (139%) i Lleida (123%). El percentatge és el nombre total de seguidors respecte del total de població. L'estudi s'ha elaborat a partir de l'anàlisi dels perfils d'ajuntaments i alcaldes a Twitter, Facebook, Youtube, Instagram, Linkedin, Google+, Flickr i Pinterest. Girona apareix per davant de ciutats com Santander, Segòvia, la Corunya, Àvila, Tarragona, Sant Sebastià i Toledo, que completen les deu ciutats, segons els ràtio de penetració.

Òbviament, també supera grans capitals com Madrid, que apareix en 35è lloc, Sevilla, Bilbao (amb una ràtio de 2,9%) o València (5,9%). D'altra banda, l'Ajuntament de Girona també se situa com el segon consistori de l'Estat pel que fa a la ràtio d'actualització, just darrere de Tarragona.

Rànquing d'alcaldes

En canvi, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, no obté tan bona posició, possiblement perquè fa menys que és alcaldessa que la resta de competidors, ja que va accedir a l'alcaldia després de la marxa de Carles Puigdemont en assumir la presidència de la Generalitat i del pas efímer d'Albert Ballesta a l'alcaldia de Girona. Madrenas és la darrera de les mandatàries catalanes en aquest rànquing de ràtio penetració. La primera és Ada Colau (Barcelona), per darrere d'Àngel Ros (Lleida) i Fèlix Ballesteros (Tarragona). Els màxims representants dels consistoris de Girona i Lleida actualitzen les xarxes setmanalment, segons aquest estudi. En canvi Ada Colau ho fa mensualment. No obstant, la consultora explica que la seva "alta exposició mediàtica" provoca que els seus missatges tinguin més abast. Ada Colau (42%) és la segona, només per darrere de l'alcalde de Cadis, José María González "Kichi" (64,1%). Marta Madrenas és la 41a de la llista (1,8%) de 52.