El ple de Girona va aprovar dilluns el Reglament de creació i funcionament de la Comissió del Nomenclàtor, que estableix un nou marc de participació amb les entitats, associacions i veïns en general per al procediment de l'assignació de denominacions de vies urbanes i espais públics de Girona. "Aquest reglament és dels més avançats a Catalunya perquè obre la porta que els veïns i veïnes puguin, també, canviar noms de carrer si així ho volen; o bé fer un tribut a una persona viva, si així ho troben convenient", va destacar el regidor responsable de la UMAT, Manuel Martín.

El Reglament té com a eixos bàsics la transparència i el rigor en el procés; la participació i la democràcia, i el respecte estricte a la Llei de memòria històrica i la voluntat d'igualtat plena entre dones i homes. És participatiu i obert a tot el conjunt de la ciutadania, entitats i associacions. La comissió recollirà totes les aportacions per donar noms als carrers i espais públics de la ciutat amb la voluntat de ser l'espai de consens per aprovar propostes al ple amb el suport de grups polítics, representants veïnals, entitats de la ciutat i tècnics municipals, que aportaran coneixement tècnic, cultural i històric.

"Hi ha persones que han deixat una memòria important a Girona o a barris concrets; també hi ha accions, dates o llocs de memòria rellevants que perduren en el temps. Aquestes circumstàncies es converteixen en un identificador del valor afegit emocional; que comparteixen homes i dones i que ens permeten també a saber que tenim dret a la ciutat; a sentir-nos propers amb un sentiment de pertinença i de col·lectivitat", va defensar la tinenta d'alcalde d'Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat, Sílvia Paneque.