La campanya "Tapa't Spring & Estiu Girona" arrenca avui amb una vintena de restaurants i bars de la ciutat de Girona oferint, fins al 19 de juny, als seus clients una tapa i una canya (o quinto de cervesa Estrella Damm) per 2,5 euros. L'objectiu, que tothom "es faci" la seva pròpia ruta pels establiments participants i així tasti tantes tapes com vulgui i en l'ordre que desitgi, segons ha explicat el president de l'Associació d'Hostaleria de Girona, Josep Carreras. Aquestes jornades pretenen ser una continuació del "Tapa't Hivern", que es va celebrar a la ciutat el passat mes de novembre.

Amb la voluntat que sigui una ruta molt participativa, s'han posat en marxa tres concursos, dirigits tant als mateixos restauradors com als seus clients. Hi haurà el premi a la millor tapa popular, on votaran els clients a través d'unes butlletes. També hi haurà un premi a la tapa millor maridada amb Estrella Damm, que decidirà un jurat format per professionals. Finalment, hi haurà un premi tècnic, que designarà un jurat de l'Associació d'Hostaleria.

Els guanyadors de cada una de les categories formarà part del grup de participants de la semifinal del concurs Tapa de L'Any de Catalunya, organitzat per Estrella Damm, que tindrà lloc a Barcelona, on un tribunal escollirà les tapes finalistes. Aquestes, es presentaran a la Gran Final.