El Festival de Mapping de Girona va confirmar ahir els primers onze ponents del II Congrés Internacional de Llum i Mapping que es farà en paral·lel a les projeccions. Hi ha experts de diversos països europeus. El concurs de projeccions es farà del 22 al 24 de juliol i el congrés del 21 al 23 del mateix mes.

El francès Joanie Lemercier és el primer ponent. És el fundador del prestigiós col·lectiu AntiVJ. Ha treballat amb artistes com Flying Lotus i Adrian Utley de Portishead, entre altres, i ha exposat el seu treball al Museu d'Art Digital de Pequín, Art Basel i el Sundance Film Festival. El segon és l'espanyol Pablo Valbuena, que ha exposat en galeries i biennals i ha realitzat intervencions públiques a gran escala a Europa, Àsia i Amèrica. El tercer és el txec Amar Mulabegovic, cofundador del segell audiovisual The Macula i del festival Signal. Els quart i el cinquè són els catalans Eloi Maduell i Santi Vilanova, guardonats pel projecte que recupera virtualment les pintures romàniques de l'església de Sant Climent de Taüll. El sisè és l'alemany Ali M. Demirel, que ha treballat per Richie Hawtin. Ha creat The Objekt estrenat al Guggenheim de Nova York i presentat al festival Sónar.

El setè és britànic, Shane Walter, cofundador i director de Onedotzero. El vuitè és el belga Filip Sterck, membre de Skullmapping, estudi d'animació belga especialitzat en projectes de mapping. El novè és el barceloní Jordi Pont, artista visual i director artístic d'Onionlab, que va crear l'espectacle inaugural de la passada edició del FIMG, un mapping 3D anàglif, el primer de tot l'Estat. El desè és el francès Thomas Vaquié, músic i creador de les bandes sonores del segell AntiVJ. Els darrers són el col·lectiu espanyol Telenoika, que dóna suport a artistes emergents a través de la formació, amb ajuts a la recerca i activitats.