Els taxistes penalitzaran els companys que rebutgin fer un servei a Font de la Pólvora. La decisió és fruit de la mediació de l'Ajuntament de Girona en tenir coneixement que alguns veïns del sector Est no podien tenir aquest servei per la negativa d'algun taxista per por a no cobrar. La penalització consistirà en el fet que la centraleta de trucades no passarà serveis als taxistes que hagin rebutjat algun client. De fet, ja hi ha hagut alguna "sanció" per deixar sense atenció alguna petició, que ha estat d'entre una i tres setmanes sense rebre trucades de la centraleta.

Aquesta setmana passada hi ha hagut la darrera de les reunions a tres bandes, amb representants del sector del taxi, dels veïns del sector Est i de l'Ajuntament de Girona. Segons ha pogut saber aquest diari, alguns taxistes no volen anar a Font de la Pólvora perquè algun cop s'han trobat que, posteriorment, el client no els abona el servei. Això va portar algun taxista a reclamar al consistori que si volien que el servei arribés a Font de la Pólvora els paguessin el viatge.

El regidor de barri, Cristóbal Sánchez (CiU), assegura que sobre la taula de negociacions no s'ha debatut el pagament del servei per part de l'Ajuntament. Ha admès que els taxistes tenen dret d'admissió però ha deixat clar que "han de garantir el mateix tracte a tothom i que siguin d'un o altre lloc no ha de ser cap argument per no deixar pujar una persona o no voler anar a un lloc". "Tots els veïns tenen uns deures a complir però també tenen uns drets. Siguin d'on siguin", ha insistit el representant municipal. De moment, aquest sistema de penalitzacions estarà en prova dos mesos per veure si funciona, ha explicat Cristóbal Sánchez.

"Font de la Pólvora ha de ser un barri amb els mateixos serveis que la resta de la ciutat", ha indicat el regidor del barri, Cristóbal Sánchez. Ho assenyala en el sentit que el sector Est (Font de la Pólvora, Mas Ramada, Vila-roja i Grup Sant Daniel) està perdent serveis en els darrers temps. Ara mateix, hi ha una campanya veïnal per aconseguir que l'oficina de Correus no tanqui el punt que té a Vila-roja. Ja hi ha contactat per buscar alguna solució. L'Ajuntament també va intervenir quan una entitat bancària va decidir tancar la seva oficina a Font de la Pólvora. Finalment es va aconseguir que mantinguin una presència al barri i obrin tres dies a la setmana.

Fins i tot hi ha repartidors de pizzes que, per por, es neguen a pujar al sector Est i fan anar els clients a buscar la seva compra a la gasolinera de la carretera de Sant Feliu de Guíxols.