Les denúncies posades per no pagar en aparcar en zona blava o verda a la ciutat de Girona han baixat dràsticament en els darrers sis anys, malgrat que actualment hi ha més carrers amb zones d'estacionament de pagament amb horari limitat. L'any 2015 es van posar 22.151 multes per aquest concepte, segons les dades de l'Ajuntament de Girona. En canvi, l'any 2010, hiva haver 58.278 sancions. En aquests sis anys, el descens ha estat del 62%. Els dos darrers anys la gestió de les zones blaves i verdes havia anat a càrrec de l'empresa Setex Aparki però en els anteriors quatre anys anava a càrrec de Mifas. I el descens més gran es va produir de l'any 2011 al 2012 (de 54.213 sancions a 21.032). Tots dos períodes van ser en època de gestió del servei a càrrec de l'empresa Mifas.

La xifra ha anat baixant pràcticament any rere any, excepte el 2014, quan hi va haver un repunt (22.884 multes). Fonts municipals han assenyalat que no hi ha cap altre raonament que no pugui ser que ara molts més ciutadans paguen per aparcar. De les poc més de 22.000 sancions interposades pels vigilants de la zona blava o verda, n'hi ha 15.655 per estacionar sense posar en un lloc visible el comprovant horari. Els 6.425 casos restants corresponen a vehicles que van sobrepassar el límit indicat en el comprovant.

Pel que fa a altres tipologies d'estacionaments sancionats, en aquest cas ja pels agents de la policia municipal, destaquen les 1.690 multes de l'any 2015 per estacionar en zona reservada per a càrrega i descàrrega. També hi ha 1.074 denúncies per aparcar a la vorera, andana, refugi d'autobús, passeig, vora o altres zones destinades al trànsit de vehicles. Altres conceptes sancionats són les 720 multes per deixar el vehicle davant d'un gual, els 661 casos per estacionr el vehicle destorbant greugment la circulació o les 606 sancions per deixar el cotxe més de 72 hores al mateix espai de la via pública.

Pel que fa a vehicles sancionats per aparcat a la zona de l'estació d'autobusos on també hi ha limitació de temps per aparcar, hi ha un increment des de l'any 2012 (275 multes) fins a l'any passat (587). No obstant, les dades són molt inferiors a les de ?l'any 2010 (1.790 denúncies).

No només han baixat les multes per aparcar en zones blaves o verdes de la ciutat. També les actuacions de la grua municipal. Si es miren els mateixos darrers sis anys, el descens és del 56,31%. El 2010, la grua va intervenir en 10.842 ocasions i en canvi, el 2015 va baixar a 4.737 actuacions.

En aquest cas, l'anterior regidor de Seguretat, Joan Alcalà, ja va explicar en diferents ocasions que la grua s'activava per retirar vehicles que realment entorpien el trànsit i eren un obstacle per a la mobilitat. També si estan en indrets "sensibles" per a la mobilitat com ara passos de vianants, en espais reservats per a persones amb dificultats de mobilitat sense permís o en zones de càrrega i descàrrega sense tenir el permís necessari per a vehicles comercials. Altres casos poden ser quan hi ha previst un esdeveniment cultural, tradicional, esportiu o d'algun altre tripus a la via pública que requereix de tot el carrer o plaça i s'ha avisat amb suficient antel·lació. L'actual representant municipal d'aquesta àrea, Sílvia Paneque,també va indicar que la idea és seguir en la "mateixa línia".