L'Ajuntament de Girona ha portat a terme diferents actuacions per evitar que els cotxes puguin aparcar a dins del parc de la Devesa. Aquesta setmana s'ha començat a canviar una tanca que feia temps que estava espatllada i que permetia que els cotxes es colessin i aparquessin al passeig de la Sardana. Per exemple, per Girona Temps de Flors van estacionar-hi massivament. A més, s'han instal·lat pilones de fusta al tram final del passeig de la Devesa i s'han canviat els cadenats de les barreres manuals perquè, al llarg dels anys, s'havien fet massa còpies de les claus.

El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, explica que l'única excepció es dóna els dimarts i els dissabtes quan s'obre la tanca del Camp de Mart perquè hi aparquin els clients del mercat. «La Devesa és un parc i no un aparcament». Aquest és el plantejament que defensa l'equip de govern, que vol evitar que, després d'anys de permissivitat, els cotxes siguin un element més del parc. Ja s'ha fet un primer pas eliminant 150 aparcaments de la zona del vial perimetral (la que està més a prop del pont de la Barca) per convertir l'espai en una zona per a vianants. Les obres s'estan executant i podrien estar acabades a finals de juny.

L'únic espai on actualment es pot continuar aparcant és a la part del vial perimetral que va de l'Auditori fins a la passera sobre el riu Ter i també a l'aparcament situat al camp de Mart, a tocar de l'Auditori. Aquest darrer espai també està tancat però les tanques s'aixequen cada dimarts i dissabte per permetre als clients del mercat d'aparcar-hi. Tot i això, Sastre ha avançat que estan estudiant alternatives per eliminar també aquesta opció.

En aquest aparcament també hi ha hagut un canvi de criteri. Fins ara, i de manera pràcticament automàtica, sempre que hi havia un gran esdeveniment a l'Auditori o a la Fira s'obrien barreres i es permetia aparcar-hi. Des de fa uns dos mesos, aquesta directriu ha canviat. Segons explica el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, de comú acord amb els dos equipaments, han decidit mantenir tancat l'aparcament i recomanen als usuaris de les instal·lacions que vagin a aparcar a Fontajau i que creuin a peu per la passera per arribar fins al seu destí.