Els ciutadans de Girona ja poden votar quin dels projectes dels pressupostos participats dels barris d'aquest any volen que s'executi al seu sector. Enguany la consulta es farà amb 92 projectes sorgits de les assemblees prèvies, dividits en trenta barris de la ciutat. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat «l'aposta de l'Ajuntament per la participació ciutadana, que tot i que no sigui fàcil és el camí que volem seguir i el nostre compromís».

La consulta es farà a través d'un sistema de vot electrònic mitjançant el web www.girona.cat/votabarris. Per votar, serà necessari disposar de les credencials que els gironins i gironines estan rebent aquests dies a la seva llar amb una carta. En cas que un veí o veïna no les rebi a casa seva, es pot adreçar a l'Ajuntament de Girona per recollir-les.

També es podrà votar de manera presencial, tot i que a través d'una urna electrònica, el dia 4 de juny, al matí fins a les dues del migdia, als vuit centres cívics que hi ha repartits per la ciutat. En aquests espais hi haurà personal municipal que assistirà qui ho desitgi en el procés de votació electrònica.

Aquest 2016 l'Ajuntament de Girona ha assignat una partida d'1.200.000 euros del pressupost municipal als barris de la ciutat per tal que els veïns decideixin quines actuacions volen que es portin a terme al sector on viuen. Aquest és el quart any que es posen en marxa els pressupostos participats dels barris.