El trencament d'una canonada a la cruïlla entre els carrers Migdia i Joan Reglà de Girona va provocar ahir, a primera hora de la tarda, una inundació considerable d'aigua al carrer Migdia i el tall en el subministrament a multitud d´habitatges de la zona.

L'avaria es va produir al voltant de les tres de la tarda, moment en què l'aigua va començar a sortir i a ocupar gran part del carrer. Just a aquella hora hi havia molts estudiants de l'institut Jaume Sobrequés que acabaven les classes i es van veure sorpresos per la gran quantitat d'aigua que corria carrer avall.

La Policia Municipal de Girona va haver de tallar el trànsit per tal que el servei de reparacions d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià pogués reparar la fuita. Molts habitatges de l'Eixample es van quedar sense aigua almenys durant una hora.

Reparació per trams

El regidor de Sostenibilitat, ­Eduard Berloso, va explicar que el servei d´aigua es va anar restablint per trams als veïns afectats. A dos quarts de cinc de la tarda, ja només quedaven tres abonats sense subministrament, segons el regidor. Cap a les vuit del vespre se´ls hi va poder fer arribar també l´aigua. Mentrestant, el regidor de Mobilitat, Joan Alcalà, va explicar que primer es va permetre el pas a un carril de circulació, per facilitar les tasques de reparació i que posteriorment es va reobrir el trànsit. Els treballs van acabar cap a les nou del vespre.

En paral·lel, s'ha obert una investigació per determinar el motiu exacte del trencament. Hi ha múltiples opcions. Per exemple, pel desgast del tub pel pas del temps, o un esfondrament del paviment pel pas de vehicles o perquè la pluja hagi acabat desfent la terra de l´entorn de la canonada, entre altres.