L'Associació de Veïns de les Pedreres ha posat sobre la taula la reivindicació del passeig panoràmic com a solució a la congestió de vehicles que van a Sant Daniel a fer esport i que ha provocat les queixes dels residents de la vall. Els veïns de les Pedreres van plantejar aquest passeig panoràmic entre la natura a inicis de l'any 2014 entre les al·legacions del Pla Especial, tal com ha recordat la seva presidenta, Pilar Adroher. L'Ajuntament va estimar la proposta veïnal però, des d'aleshores, el Pla Especial està encallat.

Representants veïnals es van reunir amb l'alcaldessa, Marta Madrenas, i van posar de manifest la necessitat de tirar endavant aquest passeig panoràmic habilitant i netejant els camins i senyalitzant-los. Adroher ha explicat que algunes intervencions poden executar-se a l'espera de l'aprovació definitiva del Pla Especial, que podria encallar-se mentre es busca una bona solució en l'àmbit social de les famílies que viuen en habitatges il·legals.

La idea seria començar per la Pujada Torre Alfons XII. Alla proposen generar una vorera verda amb baranes de fusta. Ara mateix es tracta d'un vial asfaltat sense vorera, on els cotxes hi aparquen per esquivar les zones blaves o verdes. Aquesta vorera verda connectaria la mateixa torre d'Alfons XII amb l'hotel AC Palau de Bellavista. A continuació es podria connectar i recuperar una pedrera que ara està amagada a la pujada dels picapedrers, darrere d'una finca ocupada sense permís amb diferents animals. Allà, a més, hi ha l'antiga caseta de picapedrers.

L'Associació creu que les primeres inversions no serien molt cares i que sempre es pot recórrer a la convocatòria dels fons europeus Feder per a la recuperació de patrimoni natural amb destinació turística.

Amb els vials arranjats a les Pedreres, es podrien descongestionar espais naturals ara massificats com la Vall de Sant Daniel, el camí al castell de Sant Miquel o el carrilet.