El programa Girona Actua de l'Ajuntament de Girona ha inserit laboralment 345 persones participants del projecte. Aquesta xifra representa un augment del 63% respecte al nombre d'insercions que es van assolir el 2014, un total de 211. Més de la meitat d'aquestes insercions corresponen a contractes a jornada completa (57%) i en un 29% es tracta de persones més grans de 45 anys. L'increment també es reflecteix en el nombre de contractacions subvencionades en el marc d'aquest programa i concretament s'ha tramitat la subvenció en el cas de 80 contractacions en 47 empreses de Girona i l'àrea urbana.

Pel que fa a les bases per a la convocatòria 2016 del programa Girona Actua, la tinenta d'alcalde i regidora d'Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat, Sílvia Paneque, ha remarcat que «els 500.000 euros de la convocatòria han d'anar destinats a les franges d'aturats més cronificades, aturats de llarga durada de més de 45 anys i a programes ocupacionals de barris».

Per aquest motiu, es reduiran alguns dels recursos que fins ara es dedicaven al col·lectiu jove en el marc del programa Girona Actua, ja que, tal com ha explicat la regidora, s'han aconseguit més recursos de fons europeus i del SOC per fer front a polítiques actives d'ocupació juvenil.

Aquesta serà una de les principals novetats de les noves bases, juntament amb el fet que a partir d'ara es demanarà en alguns casos que les empreses que participen en el programa fent contractacions assumeixin una major part del sou de les persones contractades. Serà un 25% del sou del treballador.

Sílvia Paneque també ha subratllat que a través del Girona Actua es continuaran fent actuacions als barris, com fins ara a través de l'acció «SMO als Barris» per aconseguir «més cohesió a la ciutat amb petites millores als espais comuns».

L'Ajuntament va iniciar el programa Girona Actua a finals del 2013, per fomentar l'ocupació dels col·lectius en situació de major vulnerabilitat social de la ciutat i donar suport a l'activitat econòmica de l'entorn local, i al qual ha destinat una sèrie de recursos anualment fins a l'actualitat.