Trauran la grua de les obres aturades al Molí

Els comerciants de la zona es queixen que la tanca de protecció, que ara a més resulta inútil, és molesta i opaca

01.06.2016 | 06:30
Trauran la grua de les obres aturades al Molí

Ajuntament de Girona retirarà la grua d´obres a la central del Molí perquè ara mateix no té cap ús. Els treballs a l´edifici es van aturar poc després de començar perquè l´empresa adjudicatària va informar al consistori que no podia assumir els treballs perquè passava per una forta crisi econòmica. El tinent d´alcalde d´Urbanisme, Joan Alcalà, ha explicat que el cost del desmuntatge l´assumirà l´Ajuntament però que els diners es trauran de la fiança que va pagar l´empresa.

Mentrestant, els comerciants de la zona van entrar fa mesos un escrit a l´Ajuntament on es queixen del mur perimetral que envolta l´edifici, tant pel costat del carrer Santa Clara com pel carrer Perill. El document, d´inicis de febrer, demanava que les tanques fossin «el més reduïdes possible» i que «siguin el més transparent possible» per tal de no «disminuir la visió dels aparadors i les botigues de l´entorn». També que fossin mòbils per tal que durant el cap de setmana es poguessin moure i «reduir la seva dimensió».

Les obres, però, van començar amb un mur opac de totxos i ciment on fins i tot s´hi han pintat grafits. El responsable d´Urbanisme, que aleshores era responsable d´altres àrees, ha explicat que si la represa de les obres s´allarga, «podríem treure la paret».

Ara mateix és una incòginta saber quan es podran reiniciar els treballs. La tinenta d´alcaldessa de règim Interior i Hisenda, Maria Àngels Planas, ha explicat que la setmana vinent tenen una reunió per parlar precisament d´aquest tema.

El contracte amb l´anterior empresa, Actia Iniciativas SL, ja ha quedat del tot extingit. Ara, però, Planas ha explicat que s´han de revisar diferents aspectes del projecte abans de tornar a engengar la licitació per remodelar l´edifici del barri del Mercadal.

El 8 de gener del 2016 l´Ajuntament de Girona va adjudicar les obres de rehabilitació de l´edifici de la central del Molí a l´empresa Actia Iniciativas SL per 874.357´53 euros (IVA inclòs) i amb un termini d´execució de 6 mesos, in cop s´iniciessin les tasques. Els treballs van començar l´1 de març i el 6 d´abril, l´empresa va informar que no podia seguir endavant amb les obres. La mateixa societat va aturar una desena de projectes a mig fer arreu de l´Estat.

El projecte de rehabilitació de la central del Molí inclou la reforma de l´edifici amb l´adequació dels accessos, les comunicacions verticals (ascensors i escales), la primera i la segona planta per acollir-hi un casal o espai cívic per a la gent gran del Barri Vell i de la zona del Mercadal. El nou equipament ha de comptar amb una sala de reunions, una sala polivalent, cuina i diferents espais per a les activitats que s´hi puguin dur a terme. En una segona fase, s´executarien les obres de l´entresol, on hi hauria oficines municipals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema