La quarta fira Tocs de Vi de l'Empordà a Girona, que se celebra a la plaça Independència de Girona del 3 al 5 de juny, incorpora en aquesta edició una innovadora proposta que permetrà tastar vins de la DO Empordà en edificis i espais singulars de la ciutat. Com a activitat paral·lela, la fira programa per primera vegada una onzena de tastos que tindran lloc en edificis o espais emblemàtics de la ciutat, com la terrassa del Museu d'Història de Girona, el pati del Museu d'Història dels Jueus, el Museu d'Art, la Casa Masó, l'Església de Sant Lluc, els Jardins dels Alemanys i una de les torres de la Muralla, des d'on es projecta una panoràmica única de la ciutat.

Els tastos tindran lloc de l'1 al 4 de juny a diferents hores. Les entrades, a un preu de 7 euros, es poden adquirir al web de la DO Empordà (www.doemporda.cat) a partir d'avui. Cada tast serà protagonitzat per un celler diferent de la DO Empordà. L'entrada permet assistir al tast de vins i obtenir una invitació de cinc tiquets i una copa per a la fira de la plaça de la Independència.

A la plaça Independència hi haurà tretze cellers i els restaurants també oferiran les seves tapes. Obrirà cada dia a les sis de la tarda i tancarà dos quarts de dotze de la nit, excepte el diumenge, en què es tancarà a les onze.

El preu del tastos de vi és de sis euros i inclou la copa i cinc tiquets per degustar vi. El preu del tiquet de les tapes és també de 5 euros i inclou 4 degustacions. En aquest cas, les entrades es podran adquirir a la mateixa fira.