L'Ajuntament de Sarrià de Ter utilitzarà el codi QR per donar informació del cost que tenen els diferents equipaments municipals de Sarrià de Ter. El seu objectiu és continuar avançant en el govern obert, administració electrònica i transparència.

El codi QR (sigles procedents de l'anglès Quick Response o «resposta ràpida») és un sistema d'emmagatzematge d'informació en una matriu quadrada de punts dissenyada per ser llegida amb la càmera d'un telèfon intel·ligent o tauleta tàctil, un cop descarregada l'app de lectura d'aquest codi.

En aquests moments ja es pot trobar el QR penjat en els equipaments com el pavelló municipal, l'escola bressol, el centre cívic, l'emissora i els locals socials dels diferents barris. A través de la lectura d'aquest codi amb el telèfon mòbil, es pot obtenir tota la informació de la despesa que suposa el manteniment de l'equipament i que ha estat aprovada en el pressupost d'enguany.

Segons indica l'Ajuntament, l'ús d'aquesta tecnologia permet apropar la informació a la ciutadania. Per això, indiquen que l'objectiu de govern obert i transparent ha de ser bidireccional, ja que per facilitar l'accés a la informació, cal que les diferents actuacions municipals s'encaminin a que la ciutadania també pugui interactuar amb l'administració i participar en la presa de decisions.