El grup d´ERC-MES a l´Ajuntament de Girona ha criticat la possibilitat de posar barracons a l´Institut Ermessenda, com ha avançat Diari de Girona. La coalició va presentar una moció al ple d´abril, aprovada, en què demanaven un canvi d´ubicació per a l´Institut per reduir costos i augmentar l´espai hàbil per a la docència.

La portaveu recorda que la moció era canviar d´ubicació i «no per ampliar-lo amb barracons mentre seguim pagant 87.120 euros l´any, a partir del curs vinent». Maria Mercè Roca ha exposat que el curs vinent hi haurà 42 grups de secundària, i que aquesta xifra s´anirà enfilant progressivament fins als 48 grups l´any 2024. «Aquestes són dades que ja fa temps que sabíem», assegura la portaveu d´ERC.

En aquest sentit, la coalició critica que per culpa de «la mala planificació, molts grups se situaran per sobre de 30 alumnes per aula» i que es crearan «bonys» -línies de més- en Instituts «ja prou atapeïts». N´hi haurà a La Salle i a Montilivi, apunta.

Finalment, Maria Mercè Roca defensa que s´estudiïn alternatives als barracons. ERC reitera que «l´Ermessenda ha de canviar d´ubicació per reduir els actuals costos de lloguer i augmentar l´espai hàbil per a la docència».

Per això, la representant republicana proposa que s´estudiïn altres opcions com seguir negociant amb l´Estat perquè cedeixi l´edifici de les Casernes o, per contra, es contempli la possibilitat d´ubicar l´institut en algun altre terreny de la ciutat.