L’Ajuntament de Girona retirarà la grua d’obres a la central del Molí perquè ara mateix no té cap ús. Els treballs a l’edifici es van aturar poc després de començar perquè l’empresa adjudicatària va informar al consistori que no podia assumir els treballs perquè passava per una forta crisi econòmica. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Joan Alcalà, ha explicat que el cost del desmuntatge l’assumirà l’Ajuntament però que els diners es trauran de la fiança que va pagar l’empresa.

Mentrestant, els comerciants de la zona van entrar fa mesos un escrit a l’Ajuntament on es queixen del mur perimetral que envolta l’edifici, tant pel costat del carrer Santa Clara com pel carrer Perill. El document, d’inicis de febrer, demanava que les tanques fossin «el més reduïdes possible» i que «siguin el més transparent possible» per tal de no «disminuir la visió dels aparadors i les botigues de l’entorn». També que fossin mòbils per tal que durant el cap de setmana es poguessin moure i «reduir la seva dimensió».

Les obres, però, van començar amb un mur opac de totxos i ciment on fins i tot s’hi han pintat grafits. El responsable d’Urbanisme, que aleshores era responsable d’altres àrees, ha explicat que si la represa de les obres s’allarga, «podríem treure la paret».

Ara mateix és una incòginta saber quan es podran reiniciar els treballs. La tinenta d’alcaldessa de règim Interior i Hisenda, Maria Àngels Planas, ha explicat que la setmana vinent tenen una reunió per parlar precisament d’aquest tema.

El contracte amb l’anterior empresa, Actia Iniciativas SL, ja ha quedat del tot extingit. Ara, però, Planas ha explicat que s’han de revisar diferents aspectes del projecte abans de tornar a engengar la licitació per remodelar l’edifici del barri del Mercadal.

El 8 de gener del 2016 l’Ajuntament de Girona va adjudicar les obres de rehabilitació de l’edifici de la central del Molí a l’empresa Actia Iniciativas SL per 874.357’53 euros (IVA inclòs) i amb un termini d’execució de 6 mesos, in cop s’iniciessin les tasques. Els treballs van començar l’1 de març i el 6 d’abril, l’empresa va informar que no podia seguir endavant amb les obres. La mateixa societat va aturar una desena de projectes a mig fer arreu de l’Estat.

El projecte de rehabilitació de la central del Molí inclou la reforma de l’edifici amb l’adequació dels accessos, les comunicacions verticals (ascensors i escales), la primera i la segona planta per acollir-hi un casal o espai cívic per a la gent gran del Barri Vell i de la zona del Mercadal. El nou equipament ha de comptar amb una sala de reunions, una sala polivalent, cuina i diferents espais per a les activitats que s’hi puguin dur a terme. En una segona fase, s’executarien les obres de l’entresol, on hi hauria oficines municipals.