La plaça del Mercat de Salt acollirà avui una festa organitzada per cinc AMPES i el Cau per promoure la participació ciutadana i millorar la convivència a la vila. Sota el lema Què puc fer jo per un Salt millor?, les AMPES del Gegant del Rec, Pompeu Fabra i la Farga, juntament amb els escoltes Sant Cugat i el suport de les AMPES del Veïnat i les Deveses, han volgut plasmar, a partir d'iniciatives creatives, les seves propostes per millorar la qualitat de vida al municipi. Durant l'acte es mostraran els treballs que han elaborat tant les AMPES com el Cau, s'explicarà un conte i s'oferirà un berenar saludable a totes les persones que hi assisteixin.

Les entitats participants formen part de la Xarxa Educativa per la Convivència (XEC), un espai obert a la participació de diferents grups, entitats i persones a títol individual que treballen per millorar les condicions de la vida de la infància, l'adolescència, la joventut i les famílies a Salt. La XEC s'emmarca dins l'estructura del Pla Comunitari d'Infància, Joves i famílies de Salt, i una de les línies de treball on s'estan posant més esforços és l'enfortiment de les AMPES, ja que són un espai clau per potenciar la vinculació entre les famílies i les escoles.

El pla Comunitari d'Infants, Joves i Famílies de Salt es porta a terme gràcies al treball col·laboratiu del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural, que impulsa la Caixa i implementen el Casal dels Infants, l'Ajuntament i el COnsorci de Benestar Social.