L'Ajuntament de Girona tornarà a tramitar la llicència ambiental de l'autorentat de l'avinguda Lluís Pericot, després que una sentència l'hagi anul·lat perquè la tramitació no es va fer correctament en no comunicar-se als veïns dels edificis adjacents. Malgrat que la sentència indica que l'activitat s'hauria de tancar, de moment continua oberta perquè la sentència no és ferma i els mateixos veïns denunciants l'han recorreguda.

La polèmica va saltar l'any 2013, quan es va instal·lar un nou servei d'autorentat a Lluís Pericot. Els veïns de seguida es van queixar dels sorolls i van decidir portar el cas als jutjats. Els afectats van denunciar que, urbanísticament, una activitat com aquesta no es pot ubicar en una zona residencial, ja que els sorolls molesten els veïns.

El jutjat, però, no ha entrat a valorar la qüestió urbanística, sinó que ha determinat que el procediment per atorgar la llicència ambiental al rentacotxes va ser incorrecte perquè, malgrat que es va posar a informació pública al taulell de l'Ajuntament, no es va informar els veïns més propers i aquests no van poder fer al·legacions.

Els veïns, però, han recorregut la sentència perquè continuen defensant que l'autorentat no es pot ubicar en aquest espai. Per contra, el regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà (CiU), defensa que la instal·lació de l'autorentat en aquest indret s'ajusta perfectament al planejament urbanístic. Per això, el que faran és tornar a tramitar la llicència ambiental des del punt on es van equivocar; és a dir, donant coneixement als veïns adjacents per tal que puguin fer-hi al·legacions.