La CUP-Crida per Girona ha donat suport al primer recompte de persones sense sostre a la ciutat, que està previst que es faci la nit d'aquest dimecres. L'acció s'havia de dur a terme el passat dia 18, però es va haver de suspendre per culpa de la pluja.

Es tracta d'una iniciativa que des de fa anys es fa a Barcelona, i que aquest any també s'ha estès a Girona, Badalona i Lleida. El seu objectiu és disposar d'informació detallada del nombre de persones que pernocten a carrers, places i caixers de la ciutat, i així com sensibilitzar la societat de la problemàtica del sensellarisme i millorar els recursos a l'hora de fer-hi front. En la darrera reunió del Consorci de La Sopa la CUP-Crida per Girona va proposar que, aprofitant l'acció, es faciliti la gestió de l'empadronament a les persones sense sostre que vulguin tramitar-lo posteriorment.

La formació, que està a l'oposició a l'Ajuntament, ha recordat que l'empadronament és una forma de facilitar l'accés a determinats drets i serveis, la qual cosa pot millorar la protecció de les persones sense sostre, i propiciar la seva vinculació a programes socials.