Treballadors, pacients, familiars i proveïdors van participar ahir en una manifestació per exigir uns accessos segurs al centre sociosanitari Mutuam Girona. Des de fa mesos, es queixen que l'actual entrada és perillosa perquè es fa poc després d'un revolt i exigeixen que es recuperi l'antic vial, que existia fins a la construcció del nou pont sobre el Ter. La protesta va durar més d'una hora i va provocar problemes de trànsit. La policia va desplegar-se a la zona del Trueta i a Sarrià de Ter per desviar els vehicles i evitar que anessin fins al punt del tall de la carretera.

Mentrestant, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, va afirmar que quan es va redactar el projecte de la infraestructura ningú va presentar al·legacions. També va assenyalar que l'Ajuntament ha parlat amb els responsables del centre per explicar-los que s'està estudiant adequar el solar entre el pont i el centre -on hi havia l'antic vial- com a zona d'aparcament dissuassiu i amb tarifa tova, per als usuaris principalment de Mutuam i també de l'hospital Trueta. Des d'aquest aparcament és des d'on es podria accedir a Mutuam, ja que fer un vial no està contemplat al Pla General.

Des del consistori, també es va exposar que l'actual accés per la N-II pertany a Sarrià de Ter i que ja s'hi ha contactat i s'hi està en converses, ja que és aquest consistori qui hauria de fer les millores.