Els projectes de rehabilitació del Centre Parroquial i la Remodelació dels Parcs Infantils són els projectes guanyadors del procés participatiu de Sarrià de Ter.

Aquest diumenge es van tancar les votacions finals del procés de participació ciutadana per decidir les inversions per al 2016 fruit dels ingressos extraordinaris de la plusvàlua de la venda de Torraspapel. El procés es va iniciar al març i va tenir el seu punt culminant amb les votacions telemàtiques durant tota la setmana passada i les presencials, aquest cap de setmana.

Finalment, van participar -sumant les dues modalitats- 740 veïns. Aquesta xifra suposa una participació del 18% (hi podien votar els majors de 16 anys). El 53% dels vots van ser telemàtics i el 47%, presencials.

Cal recordar que es podien escollir dos projectes. Un del paquet d'opcions valorades en 200.000 euros i l'altre, del paquet de propostes d'uns 50.000 euros. Les opcions possibles eren tres de cada bloc i són les que es van escollir en l'assemblea general del 21 d'abril. En el bloc dels 200.000 euros, la rehabilitació del Centre Parroquial va tenir 303 vots, mentre que el cobriment de la pista de la?Cooperativa en va tenir 250 i una pista al Pla de l'Horta, 184. En el bloc de 50.000 euros, la remodelació dels parc infantils va tenir 361 vots, la rehabilitació de l'Edifici Masó i el «Porxo», 221 i l'Espai jove, 152.

L'equip de govern valora molt positivament el procés. Al seu parer, ha estat un mecanisme nou que «constitueix un canvi cultural en la presa de decisions». En aquest sentit, es destaca que la participació és molt destacable i més tenint en compte que era la primera experiència d'aquest estil.