El centre comercial Espai Gironès de Salt ha incrementat un 2,9% les vendes els primers quatre mesos de 2016 en relació al mateix període de l'any passat, amb un total de 29,36 milions d'euros i ha rebut de gener a abril 2.720.000 visitants, un 1,7% més que el 2015. La mitjana de despesa de cada visitant és de 10,80 euros.

L'Espai Gironès té 40.000 metres quadrats de superfície de lloguer que està distribuïda en dues plantes i 2.500 places d'aparcament gratuïtes. Pel que fa al tipus de visitant, es tracta d'un públic familiar que prové no només de les comarques gironines sinó també del sud de França i del nord i est de la província de Barcelona, a més de turistes francesos, anglesos, holandesos i russos. El percentatge de visitants estrangers és d'entre el 3 i el 4 %.

El centre és a punt d'arribar a la plena ocupació dels locals que formen part de l'edifici amb el 99,1% dels establiments en funcionament, que inclou, a partir de dilluns, l'obertura a la planta baixa d'un quiosc de Nespresso. Aquest fet és degut al procés de renovació i adaptació que s'està duent a terme, segon el centre. També en les darreres setmanes s'ha tancat un acord amb Desigual. El nou establiment de la firma catalana tèxtil estarà situat a la primera planta i ocuparà uns 250 metres quadrats. A més, l'empresa gironina de restauració König ha decidit ampliar les seves instal·lacions, situades també a la primera planta, i duplicarà el seu espai actual.