El cineasta Juan Antonio Bayona, el creador de Wallapop, Miguel Vicente, i el fundador de Independent Thinking, Ian Gilbert, participaran en l'entrega dels premis Princesa de Girona i les jornades «transformadores» per a joves que se celebraran l'1 i el 2 de juliol. La cerimònia d'entrega, que es tornarà a celebrar al Palau de Congressos de Girona, estarà presidida pels reis Felip i Letizia. Es preveu que un miler de joves participin en les activitats.

Després de sis anys celebrant el Fòrum Impulsa, la Fundació Princesa de Girona ha decidit canviar enguany el format dels premis. Per això, en aquesta ocasió han organitzat un programa de dos dies que inclou, a més de l'acte central, un business game pel Barri Vell de Girona dirigit per Pau Garcia-Milà, la trobada anual del programa Apadrinant el Talent i la tercera jornada Com educar el talent emprenedor des de l'escola.

La Fundació subratlla «l'alt valor transformador» dels premis i jornades d'enguany, ja que reconeixen «una generació de joves que estan trencant la barrera de la manca d'oportunitats amb iniciatives emprenedores de gran impacte». Per això, han convidat a l'entrega de premis -que se celebrarà l'1 de juliol al vespre- el cineasta Juan Antonio Bayona, com a mostra d'una «generació emprenedora i compromesa, que lluita per no ser la primera en tenir menys recursos que els seus pares». Segons recorden, Bayona va aconseguir «fer el salt del barri barceloní de Trinitat Vella a Hollywood gràcies a la seva passió pel cinema». El cineasta oferirà un diàleg amb la productora Belén Atienza, amb qui ha col·laborat en pel·lícules com Lo imposible.

Durant l'entrega de premis també hi haurà un debat amb guanyadors d'anys anteriors: Samuel Sánchez, Olga Felip, Mohamed el Amrani i Ignasi Belda, moderat per Juan Carlos Ortega. Després de l'entrega dels guardons, el premiat en la categoria d'Empresa, Sergio Álvarez, parlarà en nom de tots els guanyadors, i també hi haurà actuacions del mag Jorge Luengo, la trompetista Milena Casado i el combo gironí de jazz Sant Swing Bocombo.

El mateix dia 1, entre les deu del matí i dos quarts de quatre de la tarda, Pau Garcia-Milà i Lluís Soldevila dinamitzaran l'activitat Business game: crea una empresa!, mentre que al llarg de la tarda se celebraran close encounters-és a dir, trobades de petit format- amb tretze anteriors premiats de la Fundació.

Dissabte dia 2, de nou del matí a vuit del vespre, se celebrarà la tercera jornada Com educar el talent emprenedor des de l'escola, que comptarà amb les conferències de l'expert en educació motivacional Ian Gilbert, creador fa dues dècades de la plataforma Independent Thinking, i Alison Peacock, impulsora de l'Aliança Wroxham per a l'Aprenentatge Transformador. També se celebrarà una taula rodona amb Boris Mir, Pepe Menéndez i Marjo Kyllönen, moderada per Carmen Pellicer, i les clownclusions de Verónica Macedo. A més, es presentaran un centenar de projectes.

També el dia 2 de juliol tindrà lloc la trobada anual d'Apadrinant el talent, que inclourà la taula rodona Joves i ocupació. Els nous jocs de la fam?, que comptarà amb el fundador de Wallapop i Letsbonus, Miguel Vicente, Álex López, Jelena Trajkovic i Joan Clotet, amb la dinamització d'Arancha Ruiz. A més, es faran cinc tallers: «Public Speaking»; «El talent que no es veu, es perd: crea i comunica la teva marca personal»; «Nova era del treball en equip: intel·ligència col·lectiva»; «Més enllà de l'entrevista:?altres eines de selecció de personal» i «El secret del bon mentoring: generar converses poderoses».