L'associació Esfune, que agrupa cinc petites funeràries catalanes, ha denunciat davant l'Ajuntament de Girona que Mémora tindria acords irregulars d'exclusivitat amb alguns hospitals i geriàtrics de la ciutat. Segons l'associació, els acords d'exclusivitat estan prohibits per llei i per això demanen al consistori que aclareixi i si s'escau sancioni aquestes presumptes pràctiques, en considerar que «perjudiquen de ple els usuaris dels serveis funeraris de la ciutat de Girona».

En la mateixa instància, l'associació també demana que s'aclareixin alguns punts de la llista de preus de Mémora que han penjat al web municipal. Per exemple, volen que s'aclareixi si la contractació de la sala de vetlla va lligada al servei d'estada en el dipòsit o sala frigorífica;?ja que si no és així, es podria encarir significativament el servei. A més, consideren que en aquesta llista es barregen conceptes de cementiri (que depenen de l'Ajuntament) amb els de serveis funeraris (que depenen de Mémora), de manera que la informació no és prou clara. Per això, demanen que s'arregli d'una forma «clara, àgil i que no porti a dubtes» la informació sobre serveis funeraris penjada al web municipal.

Finalment, també demanen que, un cop s'hagi aprovat inicialment la modificació de l'Ordenança municipal de serveis funeraris, l'Ajuntament doni trasllat a l'Autoritat Catalana de la Competència perquè informi de l'adequació a la legalitat vigent de les modificacions introduïdes. l.f.g. girona