L'associació de veïns de Sant Daniel (Girona) s'ha queixat que la gran quantitat de gent que visita la zona per fer-hi turisme esportiu o familiar ha comportat un important increment de la circulació, cosa que, alerten, suposa un augment del risc d'accidents i posa «en perill» els vianants, sobretot els infants i persones amb mobilitat reduïda. Avui mateix tenen previst entrar una instància al consistori tot reclamant una sèrie de millores per garantir la seguretat dels vianants a la zona.

Segons els veïns, els vianants són «fràgils» a Sant Daniel davant dels ciclistes i els conductors de vehicles de motor. En aquest sentit, assenyalen que les zones exclusives per a la circulació de vianants són «molt deficitàries» i que els cotxes aparquen «sistemàticament» a les voreres o les zones on està prohibit estacionar, limitant i dificultant la circulació de vianants i vehicles d'emergència. A més, denuncien que els carrers i camins asfaltats no tenen les mesures de protecció necessàries (com miralls angulars o il·luminació) per garantir la seguretat de les persones que van a peu. De la mateixa manera, lamenten que els senyals de limitació de velocitat són «insuficients, poc visibles i sovint no es respecten», mentre que pels camins asfaltats més allunyats del nucli urbà els cotxes hi circulen «a velocitats excessives» malgrat l'elevat nombre de vianants que les freqüenten.

L'associació de veïns demana a l'Ajuntament una sèrie de mesures per posar fi a aquesta situació. En primer lloc, volen que s'indiqui més clarament el límit de velocitat dels carrers i camins, i que s'afegeixin elements dissuasius que obliguin el trànsit rodat a reduir la velocitat en aquells trams on els cotxes van més de pressa. També reclamen molt especialment que hi hagi presència continuada d'efectius policials durant les hores de més densitat de vehicles, i demanen que els agents s'assegurin de fer complir la normativa viària.

Més enllà d'aquestes mesures concretes, també reclamen que l'Ajuntament comenci un procés d'avaluació i revisió de la mobilitat viària a la Vall de Sant Daniel que tingui com a objectiu reduir la densitat de vehicles motoritzats i afavorir la creació d'espais d'ús exclusiu per a vianants.

Segons explica una de les membres de l'associació de veïns, Núria Roura, aquesta situació no és nova, sinó que ja fa temps que li donen voltes. De fet, han comunicat alguns problemes concrets a l'Ajuntament a través de la bústia d'avisos, però no hi ha hagut un debat ampli i obert sobre aquesta qüestió. Segons indica Roura, el més important per als veïns és que s'instal·lin elements dissuasius de velocitat el més aviat possible i que hi hagi agents de policia que facin complir la normativa viària. La situació, indica, és especialment preocupant durant els caps de setmana, tot i que els dies laborables també se solen trobar amb problemes. Aquest augment de la circulació, a més, s'ha produït sobretot en els darrers anys, ja que cada cop hi ha més gent que surt d'excursió o va a córrer per la zona.