L'Ajuntament de Salt i l'empresa de serveis funeraris Mémora han acordat que els preus d'un enterrament bàsic es redueixin un 32%. Es tracta d'una mesura que la funerària, que té un tanatori a Salt, ja ha aplicat a altres municipis. De fet, la mesura ja s´aplica a Salt des de fa unes setmanes, segons ha explicat la regidora de Serveis a les Persones, Isabel Alberch (ERC).

Els familiars d'un difunt poden optar per un enterrament «bàsic» que inclou un fèretre amb folre interior i motiu religiós, ambulància de recollida, enferetrament, condicionament sanitari, vestició o amortallament, eliminació de residus sanitaris, estada en dipòsit, obtenció de certificat mèdic, servei d'organització, cotxe fúnebre i personal per al funeral, tramitació i gestió de documentació, inscripció al registre civil, cent recordatoris i un ram de flors. Fins ara el cost d´aquest conjunt, sense IVA era de 2.362,51 euros i ara és de 1.596,39 euros.

D'altra banda, Isabel Alberch va explicar que ja tenen gairebé a punt la nova ordenança municipal de serveis funeraris que s'adequarà a la normativa europea pel que fa, sobretot, a la lliure concurrència en la prestació d'aquests serveis. Alberch va indicar que l'equip de govern ja disposa d'un esbós redactat pels tècnics, en què, entre d'altres, es preveu tot el tema de la liberalització del servei, i que ara es començarà una ronda de contactes amb tots els grups municipals per tal que hi facin les aportacions que considerin pertinents. La idea seria poder aprovar inicialment la nova normativa d'aquí a un o dos mesos.