«En Tià Salellas estaria més que preocupat si veiés aquesta Europa que cada dia s'aparta més de la justícia social i els drets humans». Amb aquestes paraules Lluc Salellas resumia l'objectiu de la vuitena edició del Memorial Sebastià Salellas que aquest any girarà entorn dels refugiats i la crisi a Europa. Sota el títol «La?Vella Europa: un fals mite que s'esfondra», les activitats es faran del 24 al 28 de maig i inclouen la projecció del documental Cançons d'amor i anarquia, una taula rodona amb el lema «El racisme, la xenofòbia i l'islamofòbia a les portes d'Europa» i la presentació del llibre Capitalismo Canalla.

L'activista cultural i llibreter Guillem Terribas va desgranar les diferents activitats. La projecció del documental es farà el 24 de maig al cinema Truffaut (22.00 hores) amb la presència i la intervenció del director Carles BenPart i del cantant Joan Isaac. El treball repassa els moviments llibertaris a través de cançons. Té com a inici La Comuna de París de l'any 1871 i acaba a Barcelona el 1974 amb la mort de Salvador Puig Antich. El documental intercala fotografies dels diferents fets, amb textos i cançons enregistrades durant un recital al festival Barnasants de 2014 amb cantants catalans i italians.

El 26 de maig a l'Auditori Josep Irla de la Generalitat (19.30 hores) es farà la taula rodona «El racisme, la xenofòbia i l'islamofòbia a les portes d'Europa» i hi participaran la comissionada d'Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l'Ajuntament de Barcelona, l'antropòloga Lola López, i la periodista Cristina Mas (membre del Comitè de Solidaritat amb el Poble Siri i de Lluita Internacionalista).

Finalment, el 28 de maig, al Casal Independentista el Forn (12.00 hores) es presentarà el llibre Capitalismo canalla, amb la presència de l'autor, César Redueles.