L'alcaldessa, Marta Madrenas, va explicar ahir que més que tocar sostre, Temps de Flors ara «té la mida correcte» però va admetre que a partir de l'any vinent la difusió de l'esdeveniment i la comunicació serà diferent. Madrenas, va explicar que la mostra està consolidada i que a partir d'ara «s'incidirà en llocs concrets» que s'ha detectat que encara no coneixen Temps de Flors. L'alcaldessa va destacar que qualsevol ciutat voldria un esdeveniment com aquests al seu calendari, gràcies a la seva repercussió.

Pel que fa al perfil del visitant, destaca l'augment de visitants locals i de turistes d'arreu de l'Estat (sobretot el segon cap de setmana). Fora de l'Estat, destaca l'assistència de visitants procedents de França. Segons les enquestes i consultes realitzades durant el festival, l'assistència de visitants d'aquest país ha augmentat respecte de l'any passat. Cal destacar que la resta de països de procedència de les persones enquestades ocupen uns percentatges inferiors al 10% (Regne Unit, Països Baixos, Alemanya i Estats Units, entre d'altres són els que encapçalen aquesta llista).

La regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana, que va presentar les dades, va destacar que malgrat el descens de consultes als punts d'informació turística de la ciutat els dies de pluja més intensa del diumenge 8 i del dilluns 9 de maig, el festival ha aconseguit mantenir l'afluència de públic. De fet, durant els nou dies que ha durat el festival floral, l'Oficina de Turisme de la ciutat ha realitzat un total de 5.980 consultes i enquestes, una xifra molt similar a la registrada en l'edició del 2015 (5.947). D'altra banda, un total de 16.741 persones han passat a sol·licitar informació pel Punt de Benvinguda.

En aquesta edició també s'ha registrat un increment de 7,39% en els serveis de visites guiades realitzades per l'Associació Guies de Girona respecte de l'any anterior, passant de 203 a 218. Pel que fa a l'idioma en el qual s'han realitzat aquestes visites, la majoria han estat en català (88), seguides per les que s'han realitzat en anglès (45), castellà (41) i francès (34). Cal destacar també que com a fets delictius, els furts han disminuït respecte dels registrats en l'edició anterior. De 42 el 2015, aquest any se n'han comptabilitzat 35.

Des de l'Associació d'Hostaleria de Girona, es fa un balanç positiu de les dades d'ocupació d'aquests dies de Girona, Temps de Flors, i els establiments associats que presentaven el menú «Gastroflors» han servit més de 15.000 menús temàtics. Pel que fa l'ocupació hotelera hi ha hagut un lleuger descens. L'any passat es va arribar al 88,22% i enguany al 84,59%. L'Associació d'Hostaleria va indicar ahir que s'ha constatat que hi ha hagut un augment de clients d'origen francès, de la Catalunya nord i del Midi Pyrenées, així com del País Valencià, Aragó i les Illes Balears.