L'Audiència Provincial de Girona ha absolt el policia local de Girona acusat d'homicidi imprudent per no evitar que un detingut es pengés a la cel·la. El jutge entén que es va tractar d'un suïcidi i que, per tant, l'home es va treure la vida «de manera voluntària i sense la intervenció de ningú més». El tribunal considera que la gravació de les càmeres de la comissaria és una prova «objectiva i molt precisa» per arribar a aquesta afirmació. Els fets es remunten a la nit de l'11 de juliol de 2012, quan el detingut va intentar treure's la vida en dues ocasions. Durant el judici, l'acusat va negar haver vist el primer intent. El tribunal, però, assegura que sí va adonar-se del fet i que, fins i tot, va estar parlant amb el detingut mentre s'intentava penjar amb la seva camisa. No obstant això, quinze minuts més tard -i havent passat fins a tres vegades per davant la cel·la- va pujar al pis de dalt a fer d'altres tasques perquè l'home «aparentment dormia». Va ser llavors quan es va penjar. L'agent s'enfrontava a 4 anys de presó.

La prova fonamental sobre la qual s'argumenta la sentència és la gravació de les càmeres de seguretat de la comissaria. La sentència recull que, tal com va declarar el processat, el detingut va entrar a la cel·la tranquil i sense cap actitud que fes sospitar que es volia treure la vida. «El detingut no havia mostrat cap símptoma de nerviosisme o de malaltia», afirma el tribunal. Tal com estableix el protocol, l'home va entrar a la garjola sense cinturó i també se li va demanar que es tragués els cordons (el detingut va optar per treure's les sabates).

A les 3.07 de la matinada, l'home va treure's la camisa, la va penjar dels barrots i se la va embolicar al coll «en un intent de penjar-se i acabar amb la seva vida». Durant el judici, el passat 28 d'abril, l'agent va assegurar que no es va adonar d'aquesta acció i fins i tot va demanar disculpes al·legant que el color de la camisa era igual al dels barrots. Una afirmació que la sentència contradiu.

La sentència encara no és ferma i hi ha la possibilitat de recórrer-la al Tribunal Suprem.