Ha arribat el gran moment de Girona a la sèrie Joc de trons. Aquest cap de setmana s'ha pogut veure el cinquè capítol de la sisena temporada i la ciutat surt en una escena on Arya Stark, envoltada d´extres gironins, està observant una obra de teatre sobre els Lannister i els Stark on hi ha decapitacions i es mostren pits i un membre viril. L´escena es va rodar a la plaça dels Jurats. La plaça, situada a sota del passeig Arqueològic s'identifica clarament.

Arya Stark és fins ara la gran protagonista del rodatge a Girona. En els primers capítols se la veia cega i aprenent a lluitar darrere la Catedral. Encara queda una escena on l´actriu fuig saltant al buit per les escales de Sant Martí i alguns interiors, com a Sant Pere de Galligants.

A partir d'ara però, entra en escena Jaime Lannister amb el seu cavall blanc i tot el que es va rodar a les escales de la Catedral. És quan es reconeixerà més la ciutat. En el tràiler del sisè capítol, que dura poc més de mig minut, es veu la Catedral, els noranta esglaons i diferents moments amb desenes d'extres. Es podrà veure el proper cap de setmana.

En aquest tràiler, la productora, HBO, ensenya la plaça de la Catedral, amb centenars de persones que ocupen un espai que sembla infinit i on ha desaparegut la Casa Pastors i tots els edificis de l'entorn. El bar l'Arc queda substituït per un gran edifici amb columnes. També hi apareix la pujada del Rei Martí. Allà Jaime Lannister espera els soldats de la casa Tyrell per anar a plantar cara a una secta.

Les escenes, que inclouen imatges amb multitud d´extres gironins i una càmera al campanar de Sant Fèlix farà lluir Girona, i la seva màxima icona, la Catedral, tot i que ha estat retocada digitalment a la part baixa, que apareix «bufada».