El taxista que va atropellar el ciclista José Antonio Escuredo va quedar ahir en llibertat provisional investigat per un delicte de conducció temerària, danys i lesions agreujades. La titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Girona no va retirar-li la llicència de taxi com sol·licitava l'advocada del ciclista, medallista als Jocs Olímpics d'Atenes 2004 i actual entrenador de l'equip olímpic de Veneçuela, però sí que l'aparta temporalment del volant en intervenir-li el permís, li impedeix apropar-se a menys de 100 metres de l'esportista i comunicar-s'hi i tampoc li permet agafar cap altre tipus de vehicle de motor.

L'advocada del taxista, Carolina Gallegos, va explicar ahir que tot ve «d'una discussió prèvia entre el ciclista i el taxista» al passeig d'Olot que va provocar «una persecució de centenars de metres pels carrers de Girona en què el senyor Escuredo dóna inclús cops al cotxe», segons va declarar a l'Agència Catalana de Notícies. La lletrada va remarcar l'actitud «hostil» de l'esportista però matisant que el seu client no tenia intenció d'atropellar-lo. «L'impacte va ser totalment involuntari, ja que el ciclista es va creuar per davant del taxi» i el conductor es va entregar a la policia de forma immediata.

L'advocada del medallista, Natàlia Frigola, qüestiona aquesta versió en considerar que l'home només tracta d'exculpar-se per evitar que es pugui acreditar una maniobra deliberada d'atropellament.

Els fets van ocórrer divendres quan el ciclista tornava d'un entrenament i es va enganxar en una discussió amb el taxista a causa d'un avançament sense respectar la distància de seguretat. El seleccionador de Veneçuela diu que després de posar-se el semàfor en verd «vaig sentir una acceleració molt forta» i va acabar a terra.

La mare del medallista va ser també testimoni de l'atropellament i altres persones que van presenciar l'envestida asseguren que el taxista va amençar-lo abans d'atropellar-lo. L'accident li ha provocat a Escuredo el trencament de diverses costelles i una perforació al pulmó, entre altres lesions de menys gravetat.