De mica a mica es comencen a fer públiques les valoracions de la 61a edició de Girona, Temps de Flors. Avui l'Ajuntament farà balanç d'aquest any. Mentrestant, ahir els organitzadors del Festival A Cappella Festival i de la iniciativa gastronòmica i d'oci nocturn «Flors de Nit» van posar sobre la taula els seus números. El Girona a Cappella Festival ha estat seguit per prop de 10.000 espectadors al llarg dels deu concerts que ha ofert, consolidant-se així com a un festival de referència i un complement perfecte per a Temps de Flors. Set de les actuacions s'han celebrat a l'escenari de la plaça Independència, un espai que, pels organitzadors, un cop més s'ha mostrat «idoni per seguir amb entusiasme les actuacions gratuïtes de les formacions de la música sense instruments». Tot i el mal temps i la pluja, només un dels concerts va haver de ser anul·lat.

Pel que fa als concerts de pagament del Festival, tant a l'Auditori de Girona amb els Naturally 7 com a la Casa de Cultura amb The Minstrels, s'ha aconseguit el 100% d'ocupació i la producció Pla vs Welles al Centre d'Arts Escèniques El Canal ha fregat el 90% d'ocupació.

Oci nocturn

Pel que fa a l'oci nocturn, els 23 establiments de restauració que hi han participat han servit durant vuit vespres i nits 3.821 «Flors de Nit» És un 15% més que l'any passat, en les diferents formes: tapes, sopars, dolços, còctels i gintònics, tots ells vinculats amb les flors.

Així, els establiments participants han facturat un import total proper als 30.000 euros, el que evidentment suposa una bona notícia per al nostre sector atès que durant els vespres i nits, com s'ha dit, la tendència és que el nombre de visitants anés a la baixa.

La iniciativa estava promoguda per la Fecasarm des de les seves associacions a Girona, com l'Associació d'Hoteleria, Restauració i Oci de Girona i Província i l'Associació de Bars, Restaurants i Oci del Barri Vell de Girona, amb el suport de l'Ajuntament.

El president de l'Associació de Bars, Restaurants i Oci del Barri Vell, Josep Maria Oliveras, ha mostrat la seva satisfacció i ha destacat que «es tracta una molt bona notícia que, malgrat el mal temps que hem tingut, el nombre de visitants durant els vespres i nits hagi augmentat i que hi hagi hagut una demanda a l'alça de Flors de Nit, cosa que vol dir que aquesta oferta ja és una oferta consolidada més de Girona, Temps de Flors».