La 61a edició de Girona, Temps de Flors Un dia difícil de trobar aparcament i un lloc per dinar ja que els restaurants i bars estaven plens de gom a gom. "A simple vista s'ha pogut percebre que ha estat una edició molt exitosa, hi ha hagut molta participació i molts visitants. Tot i alguns dies de pluja, la gent s'ha aventurat igualment a recórrer la ciutat, i per tant estem molt contents", va valorar l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

En total aquest any s'hi han pogut veure 179 projectes florals repartits en 134 espais emblemàtics de la ciutat, 14 més que l'any passat. Aquesta darrera edició ha comptat amb novetats com la platja fluvial habilitada al riu Ter, un concert de campanes del centre històric de la ciutat, o la instal·lació del piano de cua del Concurs Internacional de Música Maria Canals. També s'ha pogut veure el muntatge Món oníric als soterranis de la Catedral, i el Lymbus a les escales de Sant Feliu.

Aquesta nova edició del Girona, Temps de Flors ha acollit les activitats ja consolidades d'aquest festival, com el Girona A Cappella Festival, que s'ha celebrat cada dia a la plaça Independència, o la commemoració del Dia Europeu de l'Òpera. I com en edicions anterior, s'ha publicat un llibre amb les imatges florals de la present edició de la mostra, dissenyat i editat per Lara Pujol i amb fotografies de Joan Altés.

També ha repetit el Girona, mots i flors, cartells amb el nom d'una flor que explicaven l'etimologia i hi relacionaven un text literari; la participació dels escolars gironins amb projectes diversos en el centre de la ciutat; el gastroflors, una oferta de menús gastronòmics a diversos establiments de l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona; i el Flors de Nit que s'ha celebrat als vespres, oferint aperitius, còctels, tisanes, tapes, dolços, menús i altres especialitats elaborades amb flors en establiments de restauració i oci nocturn.

La tinenta d'alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana, va fer una valoració molt positiva d'aquesta edició i va reivindicar la qualitat artística i creativitat dels projectes florals, valorant positivament la resposta dels dos projectes més innovadors d'aquest any.

Plana també va destacar que Girona, Temps de Flors "ha d'adaptar-se als nous temps, però sense perdre la seva essència i mantenint en tot moment la seva identitat, fortament arrelada a la ciutat, i que ha anat creixent i consolidant-se en aquestes 61 edicions".

Els premis de Temps de Flors

En el transcurs d'una gala celebrada ahir al vespre al centre cultural La Mercè de Girona, es van lliurar els premis del concurs de Flors i Plantes, del concurs d'Aparadors i del primer concurs de curtmetratges Just for Flowers, un nou festival floral de curtmetratges en què els participants han hagut de presentar un curtmetratge de 3 minuts de durada rodat en tan sols 48 hores.