Girona ha renovat el web de l'Observatori muncipal on es recullen les dades, indicadors i estudis sobre la ciutat. Segons va explicar ahir el regidor de la Unitat Municipal d'Anàlisi Territorial, Manuel Martín (PSC), a partir d'ara, en aquest espai es podran trobar 373 indicadors que es podran consultar en diferents formats, temporalitats i eixos territorials i, el més important de tot, els usuaris tindran les eines necessàries per manejar i visualitzar la informació. Tot plegat es pot trobar a l'adreça www.girona.cat/observatori.

El nou web fa un pas més en interactivitat i garanteix que el ciutadà tindrà la informació «amb tres clics». D'aquesta manera, permet exportar els recursos gràfics en diferents formats i fer una personalització dels continguts, així com configurar els colors i la representació de les dades en mapes o gràfics o bé modificar els intervals o el mètode de classificació, entre altres variables.

L'estructura del web es divideix ensis grans grups de dades:?demografia, economia, mercat de treball i polítiques de desenvolupament local, qualitat de vida, territori i urbanisme i habitatge. Tots ells es divideixen, en total, en 36 subrups. La majoria d'aquests indicadors es poden consultar segons diversos àmbits territorials (municipi, barris i sectors) i períodes temporals (anual, trimestral o mensual).

La primera tinent d'alcalde, Sílvia Paneque (PSC), va explicar que el nou web és «una porta oberta de transparència» de l'Ajuntament cap a la ciutadania, les escoles i els col·legis professionals, que podran fer un «ús directe i a la carta» de la informació municipal. A més, va indicar que les dades permetran fer anàlisis i diagnosis molt útils en temes com drets socials i ocupació.