La CUP-Crida per Girona ha denunciat l'incompliment d'alguns acords de Ple referents al disseny d'un sistema de pressupost participatiu a la ciutat. Es tracta de diverses mesures aprovades en el marc d'una moció de la CUP del passat mes de novembre.

D'una banda, el text aprovat preveia l'organització, durant el mes de gener passat, d'una «jornada municipal de formació i debat amb representants de municipis amb experiència en el camp dels pressupostos participatius». Mesos després de finalitzar el termini, la jornada no s'ha arribat a realitzar.

Un altre punt de la moció feia referència a celebrar, durant el primer semestre del 2016, «un procés participatiu vinculant per a la definició d'aquest sistema de Pressupost Participatiu i l'elaboració del seu reglament». En aquest cas, tot i que fa mesos es va acordar la creació d'una comissió de treball per dinamitzar aquest procés, aquest espai no s'ha arribat a reunir mai.

D'altra banda, la formació assegura que tampoc s'ha complert l'acord de publicar «en format electrònic i editable el contingut íntegre i detallat» del pressupost 2016 al web municipal.