La Federació Catalana de Municipis i la Fundació Carles Pi i Sunyer han reconegut cinc iniciatives de l'Ajuntament de Girona com a bones pràctiques municipals en la darrera actualització del Banc de Bones Pràctiques que promouen aquests ens. Concretament, es tracta de les actuacions Compartint accions per la inclusió social, del Consell de Cohesió i Serveis Socials; els pressupostos participats dels barris; Natur'acc: natura i turisme, accessibles per a tothom; el compromís de puntualitat i l'acció de suport a l'orientació als instituts d'educació secundària. En aquest darrer cas, s'ha inclòs com a pràctica significativa.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha subratllat el fet que «aquesta distinció és un reconeixement a la bona feina que es fa des del consistori en diferents àmbits, en cerca constant de la innovació i l'excel·lència. L'objectiu final del que fa l'Ajuntament no és altre que millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes i aquests premis valoren els esforços que fem en aquest aspecte».

Sobre el pla de treball «Compartint accions per la inclusió social», la regidora d'Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat de l'Ajuntament, Silvia Paneque ha indicat que serveix per «actuar per donar oportunitats a aquests col·lectius és actuar per solucionar una situació injusta i és fer-ho a favor de tot el conjunt de la ciutat». Paneque ha afegit que el reconeixement és «a la tasca que es fa des del Consell a favor de la igualtat d'oportunitats als col·lectius que han patit exclusió social a causa de la crisi econòmica».