El Servei Territorial de Jocs i Espectacles de la Generalitat ha obert expedients a dos locals d'oci noctun de Girona perquè no tenien controladors d'accés a la porta per regular l'entrada dels clients, malgrat que, per normativa i degut al seu aforament, era obligatori que en contractessin. Els dos locals estan situats al barri de Pedret i un, el bar musical Siddharta, ja ha estat sancionat amb 2.002 euros. Són dues multes de 1.001 euros cadascuna. L'obertura d'expedients es fa després que els Mossos d'Esquadra aixequessin acta arran d'una inspecció.

En aquest local es va detectar que hi mancava un controlador d'accés tenint en compte que l'aforament autoritzat és de 289 persones i que, a més a més, no tenia la pòlissa d'assegurança de responsabilitat civil i el rebut acreditatiu del pagament que certifiqui la vigència. Després d'un període d'al·legacions, finalment el govern català ha imposat les dues sancions. No obstant, aquestes multes es poden recórrer.

L'altre establiment expedientat és el Via Habana. Els Mossos van detectar que no hi havia dos controladors d'accés tot i que l'aformanet del local és de 270 persones. Tampoc tenien la pòlissa d'assegurança de responsabilitat civil i el rebut acreditatiu del pagament. Ambdues es consideren faltes greus. També es va constatar que no hi havia el rètol d'identificació i informació on hi consti la denominació de l'establiment, l'activitat recollida a la llicència municipal, l'horari d'obertura i tancament i l'aforament autoritzat.

La normativa indica que els establiments públics on es realitzen activitats recreatives musicals tenen l'obligació de disposar de personal de control d'accés a partir de 150 persones d'aforament autoritzat. A més, als locals d'entre 150 i 500 persones d'aforament màxim autoritzat caldrà que hi hagi, com a mínim, dos efectius de personal de control d'accés legalment habilitats.