Els grups municipals d'ERC i la CUP- Crida per Girona van reclamar ahir que l'Ajuntament impulsi mesures per potenciar la música en viu als bars i locals d'oci de la ciutat.

Els republicans van instar l'equip de govern a impulsar canvis normatius pe facilitar que els locals programar activitats d'aquest tipus i van plantejar que hi hagi una línia de subvencions per insonoritzarels locals que vulguin començar a programar música en dicrecte, sempre vetllar perquè no hi hagi acumulacions a l'exterior del local i que els concerts acabin a les onze de la nit.

Mentrestant, la CUP va indicar, en un comunicat que la formació treballa, des de fa uns mesos, en la proposta d'articular un circuit de locals a la ciutat on es programi cultura en viu de forma regular. Amb aquest objectiu, la formació ja va organitzar un acte de debat obert el 30 de març, en què va convidar col·lectius i propietaris de locals que programen actuacions en directe, en el qual es van recollir diferents demandes per fer front als problemes i mancances que existeixen a Girona en aquest camp.

La CUP va fer públic que manté contacte regular amb el regidor de Cultura, Carles Ribas, amb l'objectiu de consensuar una proposta que permeti regularitzar i dinamitzar la programació de cultura en viu als locals gironins i a la via pública.

Concert reivindicatiu

Per reivindicar que es reforcin els circuits de música en viu a Girona, ERC ha organitzat un esdeveniment festiu, consistent en un concert per al 26 de maig (19.30 hores) als Jardins de la Mercè, amb l'actuació del grup Acousters. L'objectiu és que «sigui un acte útil per al foment de la cultura a Girona».