El bar-restaurant formatiu de la Rosaleda, un projecte per facilitar la reinserció laboral de joves en risc d'exclusió social, no ha pogut obrir encara perquè l'Ajuntament tot just està estudiant quina és la millor fórmula de gestió. El consistori havia anunciat que l'establiment podria entrar en funcionament durant el primer trimestre de 2016, però segons va explicar en el darrer ple la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana (CiU), s'està treballant en la fórmula jurídica que permeti atorgar la gestió a una o diverses entitats del tercer sector.

Les obres del local ja estan pràcticament acabades, i ara només falta que l'Ajuntament defineixi quina és la millor fórmula de gestió. Segons va indicar Plana, l'objectiu del consistori sempre ha estat el mateix: que sigui un espai formatiu gestionat per una o diverses empreses del tercer sector, de manera que el seu principal objectiu no ha de ser la viabilitat econòmica sinó una tasca social. En aquests moments, doncs, l'Ajuntament diu que està buscant un consens entre les entitats del tercer sector gironines per tal que totes puguin col·laborar en un mateix projecte, de manera que estan estudiant quina és la millor fórmula, a nivell jurídic, per fer l'adjudicació. «Potser anem una mica a poc a poc», va admetre Plana, «però hem de posar-nos tots d'acord, mirar qui fa què i que sigui viable», de manera que «lligar-ho tot costa una mica». Tot i això, Plana confia que aquest proper mes de juny podran acabar de polir la proposta i podran formalitzar el conveni o adjudicació de la gestió.

D'altra banda, la regidora va explicar que les entitats que gestionin l'espai s'hauran de posar d'acord amb les associacions de veïns que tenen seu a la Rosaleda per tal de fer activitats conjuntes i que no se solapin.