L'Ajuntament de Girona va presentar ahir els projectes que els gironins podran votar dins dels pressupostos participats. Són les actuacions que es faran als diferents barris amb partides exclusives per a cada veïnat i que sumen un global d'1,2 milions d'euros. Enguany la votació serà, sobretot, per sistema electrònic. L'Ajuntament enviarà una carta amb els codis i els ciutadans hauran de votar per ordinador o telèfon mòbil. Aquestes votacions es faran de l'1 al 12 de juny. També es manté un dia de votació presencial electrònica assistida als vuit centres cívics, segons va explicar el vicealcalde i regidor de Participació, Eduard Berloso. Serà el 4 de juny al matí.

En total hi ha 92 projectes per als 29 barris. «Es podrà votar, amb les credencials que cada ciutadà rebrà a casa seva, tant des d'un ordinador com des d'un telèfon mòbil o una tauleta»,va indicar la tinenta d'alcalde d'Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas.

Els diners que té cada barri s'estableixen en base als barems que inclouen el nombre d'habitants, la superfície del barri i la quantitat d'equipaments, entre d'altres. Poden votar els majors de 18 anys i cada ciutadà pot escollir només un projecte per al seu barri. L'Ajuntament tirarà endavant la proposta més votada. Si queden diners després de la primera execució, es farà també el segon i si es pot també el tercer. Si no s'esgota tot el pressupost d'un barri, els diners se li reserven per l'any vinent.

El barri que disposarà d'una partida més alta és el que engloba Santa Eugènia i Can Gibert (83.943 euros) i que, a més, només té un projecte, ja que està acordat per tota la mancomunitat d'entitats. Es tracta d'un projecte integal que inclou accions per a totes les franjes d'edat i que són socials, culturals, esportives i còlonies per a joves.

El barri que diposa d'una quantia menor és Pedret (30.642 euros). Els veïns tindran cinc propostes: Instal·lació d'una marquesina de bus (12.584 euros); col·laborar econòmicament en el projecte de restauració de la capella del Pilar de Pedret (30.000 euros); millorar enllumenat dels jardins Pedret i ronda Pedret (21.500 euros), instal·lar il·luminació en el pont de Pedret (25.600 euros); o pavimentar zona enjardinada de davant dels núm. 2, 4, 6 i 8 de Ronda Pedret (30.642 euros).