L'antic cinema Modern de Girona va acollir ahir la presentació de la quarta edició del llibre fotogràfic Girona, Temps de Flors, que recopila en gairebé 190 pàgines de fotografies d'alta qualitat els muntatges de l'exposició floral d'aquest any. El volum, que té un preu de 29 euros, es pot trobar a la majoria de llibreries de Girona i a les oficines de turisme. També es pot comprar a través d'internet.

L'autora del llibre és, un any més, la dissenyadora gironina Lara Pujol. També hi col·laboren, a nivell fotogràfic, Joan Altés i Job Vermeulen. Les instantànies van acompanyades de textos en català, castellà i anglès que expliquen els conceptes i autors que hi ha darrere de cada muntatge. A més, el volum compta amb un pròleg a càrrec del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Pujol confessa que sent una gran admiració per l'exalcalde, ja que aquest va ser «un dels primers de creure en el projecte del llibre».

Durant la presentació d'ahir, l'autora es va mostrar «feliç» de recollir els fruits d'uns dies «molt intensos» de feina, ja que el gran repte és aconseguir que el llibre vegi la llum quan els muntatges de Temps de Flors encara són al carrer. Aquest és, al seu parer, part de l'èxit del projecte. De fet, els llibres de les anteriors edicions (2013, 2014 i 2015) pràcticament es van exhaurir.

Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Glòria Plana (CiU), va destacar que el llibre permet convertir uns espais «efímers» en «duradors» gràcies al fet que queden plasmats en les imatges. A més, va afegir que la publicació permet «veure el procés, el concepte i la dedicació personal» que hi ha darrere de cadascuna d'aquestes «obres d'art efímer i floral».