La polèmica sobre els diners destinats per l'Ajuntament de Girona a l'estrena de la sisena temporada de Joc de trons va arribar dilluns al ple municipal. La portaveu d'ERC-MES, Maria Mercè Roca, va subratllar que l'Ajuntament ha reduït per exemple el pressupost del cinema Truffaut i que els centres cívics, que fomenten la cultura de base, tenen una partida de 27.000 euros. Per això, va qüestionar que el consistori s'hagi gastat gairebé 50.000 euros en l'estrena de la sèrie, malgrat que una part dels diners procedissin d'aportacions i subvencions. Roca, a més, també es va preguntar si una sèrie com Joc de trons, «on apareixen dracs que volen i treuen foc per la boca», compleix amb la funció de la cultura de fer la ciutadania «més lliure i més crítica», o si per contra pretén ser «un producte de promoció econòmica de la ciutat». El regidor de Cultura, Carles Ribas (CiU), va defensar que les arts audiovisuals jugaran «un paper fonamental» en el futur de la ciutat, tant els llargmetratges com les sèries, i va apostar per un «relat» de ciutat que incorpori diferents elements, com ara la Girona Film Office, les beques Kreas, el Truffaut i l'ERAM, entre altres.

Roca va advertir que en les xifres que fins ara s'han fet públiques sobre l'estrena de Joc de trons no s'incloïen alguns perceptes, com per exemple el cost que l'emissora RAC1 realitzés un programa en directe des del Teatre Municipal. Però pel que fa a les xifres de retorn que tindrà per la ciutat -s'ha calculat que durant el rodatge va tenir un impacte publicitari de 3,6 milions d'euros-, Roca va considerar que només se'n beneficiaran restaurants, hotels i botigues, i no els artistes i creadors de la ciutat. «Per als creadors, actors i actrius que tenim a Girona, els beneficis s'han limitat a poder fer d'extra a cinquanta euros al dia», va afirmar la portaveu republicana, que ho va qualificar de «misèria».

Roca també va recordar unes declaracions de l'alcaldessa, Marta Madrenas (CiU), dient que la cultura fa els ciutadans «més lliures i crítics». Davant d'això, va preguntar si una sèrie com Joc de trons «ajudarà Girona a ser més lliure i més crítica» o si pretén ser «un producte de promoció econòmica de la ciutat». «Si és així s'hauria de dir i no vendre-ho d'una altra manera», va indicar.

La portaveu d'ERC-MES, finalment, també va posar en dubte l'èxit del festival de sèries PLOT, tot recordant que l'objectiu inicial era aconseguir entre 300 i 500 espectadors per sessió, xifres que no es van aconseguir.

Ribas, per la seva banda, va defensar el paper que tindran les arts audiovisuals en el futur de la ciutat. Per una banda va lloar els «excel·lents» creadors de llargmetratges de Girona, com Isaki Lacuesta, Pere Vila o Robert Bellsolà, però va advertir que les sèries hi juguen també un paper fonamental. El responsable de Cultura va advocar per buscar un relat de ciutat que incorpori diferents elements del món audiovisual com la Film Office, les beques Kreas i el cinema Truffaut, per donar-lo a conèixer en l'àmbit internacional. «No ens volem quedar amb la Girona promocional o la Girona plató, sinó que volem que això serveixi per donar a conèixer el nostre patrimoni», va indicar. I en aquest sentit, va defensar que el PLOT és un punt de partida per aconseguir-ho i que Joc de trons ha servit per posar «Girona al mapa».