L'associació Esfune, que agrupa cinc petites funeràries catalanes, va entrar el passat mes de març un document a l'Ajuntament de Girona tot exigint que l'ordenança municipal de serveis funeraris s'adequi a la llei catalana de 2010, que està adaptada a la directriu eureopa, que propugna la liberalització del servei.

Davant de l'acord presentat amb Mémora, que preveu una rebaixa del 32% en els serveis funeraris bàsics, Esfune considera que és només una proposta «per sortir del pas». Per això, el president d'Esfune, Aureli Sánchez, assegura que vigilaran «molt de prop» la modificació de l'ordenança que s'ha compromès a fer l'Ajuntament i estaran amatents que es compleixi efectivament amb la liberalització i l'obligació que té Mémora de llogar les sales de vetlla a altres operadors. També reclamen que la llista de preus de Mémora es pengi al web municipal.

Els objectius d'Esfune són defensar les petites empreses funeràries, protegir els drets de l'usuari i ajudar-lo a reclamar quan sigui necessari i dignificar la professió.